onze belevenissen in Florida

onze belevenissen in Florida

zaterdag 3 januari 2015

laatste volledige dag en dan weer huiswaarts

Maandagmorgen na het ontbijt gingen we eerst nog langs Hardrock café in Hollywood,en nee het is niet dat van Los Angeles maar van Seminole Fort Lauderdale om een pin te kunnen kopen die we bij ons vorig bezoek enkele jaren geleden niet gekocht hadden,kwestie van onze verzameling wat aan te vullen.
Bij aankomst merkten we al vlug dat hier grote veranderingswerken aan de gang waren, het terrein van Hardrock café / hotel Hardrockcafé en de omliggende restaurants en café waren 1 grote bouwwerf wat niet erg aangenaam wandelen was. Ook het feit dat het ochtend was en er niet veel volk rondliep maakte dat we er snel terug weg waren.



 De dag hebben we verder gevuld met shoppingmalls bezoeken want we moesten en zouden nog zeker een Abercrombie & Fitch bezoeken. Vrienden hadden gevraagd of we voor hun zoon een hoodie of sweater zouden kunnen meebrengen ,en als je iets beloofd moet je dat ook waarmaken natuurlijk. De winkel werd snel gevonden maar nu het kledingstuk zelf nog. Een sweater zoals wij het kennen is blijkbaar niet meer te vinden in deze winkelketen want het waren allemaal stuk voor stuk gewone wollen pulls. Na veel zoeken hadden we er toch nog eentje gevonden, maar nu nog betalen. Aan de kassa waren ze niet van de rapsten met de 2 klanten die elk grote bergen kledij bij hadden die allemaal gescand en ingepakt moesten worden en alhoewel er achter ons al een rij van zeker 20 man stond, kregen die strekenjuffrouwkes absoluut geen stress. Dan kwam er plots nog klant tussen met haar armen vol die ze er nog 'snel ' tussen namen en voorrang gaven op de lang rij klanten. Soms begrijp ik de Amerikanen niet want ze hebben overal opmerkingen over als het over service gaat, maar een Amerikaan aanschuivend in een rij is de rust zelve. Dan zijn de Europeanen niet zo geduldig want zij zouden al heel snel opmerkingen gemaakt hebben.
Aan alles komt een eind dus ook aan het betalen aan de kassa en we reden daarna naar ons hotel vlakbij de luchthaven. Dit hotel hadden we goedkoop geboekt via Priceline en was een luxehotel maar van luxe was niet veel te merken,het toilet spoelde niet door en de tv was kapot. Na een telefoontje naar de receptie zou er een klusjesman komen die het zou repareren maar die liet maar op zich wachten. Na lang wachten werd het dan toch halvelings gemaakt alhoewel we bij de wc onze twijfels hadden maar ja, het was toch maar voor 1 nacht. We namen terug onze auto om nog iets te gaan eten en stelden onze gps in naar de dichtsbijzijnde Applebee's. Na ons laatste avondmaal was het nog een gepuzzel om alles in de koffers te krijgen EN om onder het toegestane gewicht van 23 kilo te blijven. 
De volgende dag hadden we een vlucht in de namiddag weer naar huis maar eerst gingen  we nog een laatste geocache gaan zoeken vlakbij de luchthaven. Deze was gelegen op een graspleintje waar je nergens kon parkeren en vermits het er nogal redelijk druk was,hebben we dan ook wat rondjes gereden vooraleer we onze auto veilig konden wegzetten, maar het is ons toch gelukt.
Het afleveren van de huurauto en inchecken op de luchthaven ging erg vlot, zo vlot dat we er veel te vroeg waren en we nog enkele uurtjes aan de gate hebben zitten wachten vooraleer we op het vliegtuig mochten stappen. Wachten is een groot woord want ik heb door mijn onhandigheid nog een volle beker Starbucks koffie over Peter zijn t shirt en jeans gekapt.De sfeer en gezelligheid was dus op dat moment 0/10 tussen ons en ben ik uit grote schaamte en schuldgevoel nog een nieuw t shirt voor hem gaan kopen in de taxfree shop, want met kledij die vol koffie hangt is het niet erg aangenaam. 
De terugvlucht met een overstap in Atlanta ging verder zonder problemen en voor we het goed en wel beseften stonden we terug in de luchthaven van Brussel en was ons Florida avontuur spijtig genoeg weeral voltooid verleden tijd. Maar mooie herinneringen en prachtige foto's doen ons nu regelmatig terug dromen naar een nieuwe overtocht naar ons favoriete vakantieland Amerika.





1 opmerking: