onze belevenissen in Florida

onze belevenissen in Florida

zondag 9 november 2014

Eerste dagen op zee

Met een grote vertraging zijn we nog de verslagen van onze laatste week van onze reis verschuldigd. Op de cruise hadden we geen internet genomen omdat we dit een te belachelijk bedrag vonden voor wat uurtjes internet,dus vandaar lag deze blog een beetje op zijn gat. Ook als je weer thuis bent in het normale ritme is een update maken een hele opgave,maar dit is alvast het vervolg dat ik dagelijks bijgehouden heb.

Zondag 26/10

Dag 17

Dit was de dag waar we zo lang naar uitgekeken hadden en tevens ons hoofddoel om naar Florida te gaan want vandaag gingen we inschepen op een cruiseschip.De rit van Orlando naar de cruiseterminal in Port Canaveral was er eentje van ongeveer een uurtje en met het weinige verkeer ging dat dus vlotjes.Ook het afleveren van onze huurauto bij Alamo was snel afgehandeld en al direkt konden we op het busje stappen dat ons naar de terminal bracht. Over dit ritje van een kleine 5 kilometer deden we echter een uur want het was er pokkedruk. Toen we uiteindelijk uitstapten werden onze valiezen voorzien van onze kamer nummer zodat deze op de juiste plaats terechtkwam.Nu kon het echte aanschuiven beginnen, eerst door de pascontrole,dan de securitycheck,dan je creditcardgegevens invullen op je sealpass en dan pas het echte incheckwerk voor de cruise. Dit heeft alles toch wel een dikke 2 uur in beslag genomen maar blijkbaar was dit een uitzondering omdat de vorige cruise een vertraging had opgelopen en ja dan is het normaal dat alles opschuift. 



Door dit oponthoud konden we wel onmiddellijk naar onze stateroom zoals een kajuit hier zo mooi klinkt. 







Ook het zelfbedieningsrestaurant was al open dus we konden onze grommende magen al meteen gaan vullen.Toen we terug op onze kamer waren kregen we plots in de gaten dat we al aan het varen ,we hadden het nog niet eens opgemerkt dat de motoren al draaiden. Tijdens het uitvaren uit de haven van Port Canaveral werden we vergezeld door manatees die meezwommen en uitgewuifd door mensen die op de wal stonden. Dat was toch wel een speciaal gevoel ;-) 





Daarna werd het enorme schip verkend en gingen we een plonsje maken in 1 van de diverse zwembaden.
's Avonds kan je in verschillende restaurants gaan eten en wij kozen ditmaal voor 1 met bediening. Het was reuzelekker dus als dit elke dag zo goed is dan beloofd dit wel.




Maandag 27/10


Dag 18

De cruise met Royal Carribean brengt ons in 7 dagen naar Haiti,Jamaica,Kaaimaneilanden en Cozumel in Mexico. Om de grote afstand tussen Port Canaveral en onze eerste aanleghaven te overbruggen hadden we dus een volle dag op zee in ons vaarschema. Op zo een groot schip als deze Freedom of the seas is er van verveling echter geen sprake want er is elke dag een gevarieerd aanbod aan activiteiten waar je wel of niet aan kan deelnemen. Er zijn verschillende restaurants waar je kan gaan eten en voor het ontbijt kozen we voor het bedieningsrestaurant. Veel kreeg ik echter niet door mijn keel want ik had een beetje last van het licht geschommel van het schip en nadat ik een reispilletje had ingenomen ging het allemaal veel beter. Het lot van een beginnende cruiser zeker? ;-)
Bij dit mooi weer lonkt natuurlijk het zwembad waar je ook weer kan kiezen uit een zwembad met een rustige zone of een kinderdoebad of 1 waar een groot videoscherm staat met videoclips of sportwedstrijden. Voor elk wat wils dus.






In dat laatste zijn ook allerlei spelletjes en wedstrijdjes waaronder maandagmiddag de 'Belly Flop' of de dikke buikenplons. En aan dikke buiken hebben ze hier geen gebrek want de 6 kandidaten waren direct gevonden. Wie het mooiste plat op zijn buik in het water terechtkwam was gewonnen en met het enthousiaste Amerikaanse publiek zat de sfeer er onmiddellijk in. 





Ook voor de lunch en diner mag je kiezen waar je wil gaan eten , ofwel casual ofwel en beetje deftiger. Die maandagavond was er echter de eerste gala avond en dan worden de mannen in een heuse tuxedo of kostuum verwacht en voor de vrouwen wil dit zeggen een lang kleedje of een cocktailjurkje.Amerikanen zijn verzot op veel glitter en dat hangt in Amerika dan ook veelvuldig in de winkelrekken,dus was daar die avond  zeker geen gebrek aan. Omdat wij echter een limiet van 23 kilo bagage per persoon hadden op het vliegtuig en omdat we geen goesting hadden om de hele vakantie met een kostuum rond te zeulen dat je 1 of 2 avonden zou kunnen aandoen ,hielden wij het maar bescheiden met gewone deftige kledij.Na het diner kan je nog een afzakkertje gaan drinken in 1 van de vele bars, elk met hun eigen thema. Ook kan je nog elke avond een andere show meepikken in een heus theater en die maandagavond kwam er een komiek optreden.Ondanks dat het engels onze moedertaal niet is konden we deze man toch wel goed verstaan,dus dat viel mee.Na de show stond ons bed weeral te roepen want van een hele dag niksdoen wordt je ook wel moe zenne :-) 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten