onze belevenissen in Florida

onze belevenissen in Florida

zaterdag 11 oktober 2014

Een lange reisdag



Dag 1


Zaterdagmorgen heel vroeg in Miami en klaarwakker . Het was een erg hectische week vooraleer we vrijdagmorgen gepakt en gezakt op het vliegveld van Zaventem stonden en we dus met een omweg via Schiphol konden vertrekken naar Florida. Delta airlines  maakt er blijkbaar een sport van om hun passagiers enkele vluchtwijzigingen op te leggen want we waren blijkbaar niet de enige . Alles ging erg vlot, al moet ik er wel bij vertellen dat de security nog strenger is geworden dan ze al was. Om het land binnen te komen was wel een heel gedoe, want diegene die nog een geldige Esta hadden van een vorige Amerikareis (waar wij ook bij waren) ‘mochten’ elektronisch via de immigrations passeren om daarna nog eens langs een douane te gaan ,die uiteindelijk dan je stempel in de reispas zette. Dit uiteraard met lange rijen wachtenden voor je.;-( Maar je kan natuurlijk als Amerikaanse overheid dezer dagen niet voorzichtig genoeg zijn natuurlijk,en begrijpelijk. Vanuit Atlanta was het nog een korte vlucht naar Miami en daarna stonden we al snel bij de autoverhuur. Volgens de website waar we onze auto geboekt hadden zouden we nu in een Jeep Grand Cherokee ,of similar natuurlijk, moeten rondrijden maar helaas pindakaas; Alamo bezit dat merk gewoonweg niet en er werd ons een Hyundai Santa Fe of een Kia Sorrento voorgesteld. We waren wel een beetje teleurgesteld want als Europeaan wil je natuurlijk niks liever dan in zo ’n grote Amerikaan rondrijden . Geen nood, de vriendelijk juffrouw ging even onderhandelen met haar chef en we konden een Chevrolet Tahoe of een Gmc Acadia  krijgen maar hiervoor moesten we eerst met onze visa kaart wapperen en daar hadden we totaal geen goesting voor. Oké dan maar de Japanner . Beneden in de garage aangekomen werden we vriendelijk onthaald en werden we ‘verplicht ‘ om die grote zwarte auto daar te nemen en toen we bij de aangewezen auto kwamen bleek het toch nog een Amerikaanse Chevrolet Traverse te zijn, wij blij natuurlijk. Een erg mooie auto met allerlei toeters en bellen maar vreemd genoeg geen centrale deurvergrendeling dus zullen we de auto moeten afsluiten the old fashion way. Vooraleer we op weg konden naar het hotel moesten we nog wat wachten vooraleer ons madam van de gps wakker werd en zij ons op de juiste weg kon sturen. We merkten al snel dat de gps al enkele jaren oud is want op dit korte stukje van luchthaven naar hotel zijn er wegen veranderd, maar  we zijn er toch geraakt en dus werd er snel ingecheckt. We aten  nog een kleine snack op het terras aan het zwembadhotel en daarna stond ons bed heel erg hard te roepen om te komen slapen, wat we ook deden want we waren tenslotte al bijna 24 uur wakker en de vermoeidheid was duidelijk te merken.

5 opmerkingen:

  1. Leuk om te lezen, veel plezier alvast. Wij nog 21 dagen :-) Grtjs, Luc en Pascale

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat we jullie weer virtueel kunnen volgen :) Geniet er met volle teugen van. Een tip voor de volgende keer: Wij hebben een losse gps met de kaarten van de VS en Canada ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. hey Ann de gps hebben wij 4 jaar geleden hier in Miami gekocht maar blijkbaar zijn ze hier in Amerika even ijverig aan de wegeninfrastructuur aan het werken als bij ons ;-) groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Veel plezier daar!

    groetjes, Jerry

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat ziet er toch al leuk uit. Veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen