onze belevenissen in Florida

onze belevenissen in Florida

zaterdag 18 oktober 2014

Naples- Sarasota



Dag 8


Weet je wat ik zie als ik gedronken heb? Allemaal beestjes… Met 1 groot verschil ; wij waren bloednuchter. We zijn nu zaterdagmorgen en in ons vorig hotel donderdagavond waren we nog onze blog aan het bijwerken en geocaches aan het up daten toen we plots enkel piepkleine beestjes zagen rondlopen op het nachtkastje aan mijn kant van het bed. Ik begon er enkele dood te slaan maar hoe harder ik mepte hoe meer er te voorschijn kwamen . We belden de receptie met de vraag of zij eventueel een insectenspray hadden maar de receptionist stelde voor om ons een andere kamer te geven. We waren nog aan het overleggen of we dit zouden doen ,want dan moesten we tenslotte alles weer inpakken ,toen ons oog op een ander tafeltje en het bureau viel en we daar ook van die beestjes ontdekten. Ons besluit was toen heel snel genomen,inpakken en wegwezen hier. We kregen een nieuwe kamer dat aan de achterkant van onze 1e kamer lag . We gingen binnen maar ook daar liepen ze op de meubels te paraderen, dus snel weer naar de receptie om dit te melden. Nu had de receptionist het lumineuze idee om ons dan maar een kamer in een ander gedeelte van het hotel te geven wat veel beter was want hier was het beestjes vrij. Na dit voorval was het  ondertussen al na middernacht geworden en nu moesten we  nog proberen te slapen want met al die beestjes leek het wel of je overal jeuk gekregen had. Ramada inn Hotel Naples


Vrijdagmorgen reden we naar de eilanden Sanibel en Captiva. Dit zijn 2 smalle eilandjes die met elkaar verbonden zijn en die bekend zijn voor hun schelpen die je er kan rapen. Enkel door de bordjes die je de weg wijzen naar het openbaar strand kreeg je het gevoel dat je op een eiland bent want als je over de hoofdweg rijdt zie je niks anders dan bomen met soms daarachter winkels en villa’s . 




Als je dan een toegang had naar een strand moest je betalen voor de parking en bij sommige moest je voor minimum 2 uur nemen. Wel spijtig want dan ga je niet op elk strand eens een kijkje nemen maar moet je selectief zijn.  




Onze volgende stop was in Sarasota, een mooie stad met een gezellige mainstreet met winkeltjes en restaurantjes en een prachtige yachthaven. Hier in de buurt staat ook een bekend beeld genaamd ‘Unconditional surrender statue’ .gemaakt naar een bekende oude foto van een matroos die zijn verpleegster kust. 





Alvorens we in ons volgend hotel zouden zijn moesten we nog een 25 kilometer rijden maar vermits het avondspits was heeft dit ritje langer geduurd dan normaal het geval zou zijn. Hebben wij toch wel pech zekers (of geluk ,het is maar hoe je het bekijkt) want in de buurt van het hotel is een outlet center gelegen en blijken ze nog open te zijn tot 9 uur ,dus we hadden geen uitvlucht om er niet naar toe te gaan en enkele koopjes op de kop te kunnen tikken.

Van al dat shoppen krijg je honger dus nog even gestopt om iets te eten en daarna terug naar de kamer en onze vakantiedag zat er weeral veel te snel op.

4 opmerkingen:

  1. Wat een gedoe met die beestjes, bah! Gelukkig is het nog opgelost door het hotel, maar fijn is het niet.
    Leuk dat jullie ook een bezoek hebben gebracht aan het beeld 'unconditional surrender'.
    Aan de foto's te zien hadden jullie mooi weer. Hopelijk blijft dat zo!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Amai, dat belooft... Wij hebben dat hotel ook geboekt op 20 november. Hopelijk zijn tegen dan de bug busters al langs geweest. :-) grtz, Luc

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lieve Nancy en Peter,
    Willen jullie die beestjes AUB niet meebrengen naar België,Het is maar voor ons Chrisje zijn nieuwe kasten op het werk en ik zou ook niet willen dat ze via Chrisje in mijn huisje in Nederland terechtkomen. Oh en pas je ook nog even op dat je geen Ebola oploopt.

    Groetjes Micheline

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die beestjes wisten dat Peterke ging langskomen zeker ? Hopelijk nu geen tegenvallers meer. Voor de rest, blijven genieten maar .

    BeantwoordenVerwijderen