onze belevenissen in Florida

onze belevenissen in Florida

woensdag 15 oktober 2014

Terug naar het vasteland

Dag 5 en 6

Nadat we onze huurfietsen teruggebracht hadden,reden we terug highway 1 op maar nu dus in noordelijke richting.Ook nu weer stopten we regelmatig om een cachke op te pikken, waaronder eentje aan de bekende 7 mile bridge en aan het monument ter ere van de slachtoffers van een orkaan in 1935.hurricane monument 




Het weer was erg heet en supervochtig en toen we bij het hotel aankwamen in Key Largo lagen het strand en het zwembad er dan ook erg uitnodigend bij.Het strand was paradijselijk mooi met palmbomen en volgens tripadvisor zou je hier zelfs manatees kunnen spotten.Volgens sommigen zou je hier ook leguanen kunnen tegenkomen op het hotelterrein maar wij hadden pech want geen enkele van die dieren hebben wij gezien.Nadat we de nodige kleur hadden bekomen(en rood is ook een kleur)zijn we 's avonds nog lekker gaan eten bij Mrs Mac's kitchen, een erg lekker visrestaurantje. 




Woensdagmorgen reden we rond half 10 van de parking van het hotel en nu ging het in 1 rechte lijn naar de Everglades. Everglades national park  Dit nationale park staat bekend voor zijn alligators en ander wildlife ,maar ik denk dat alle dieren allemaal in congee zijn want buiten een paar schilpadjes, veel vogels en 1 eenzame krokodil zijn we niet veel tegengekomen.







We hebben er toch enkele mooie trails gewandeld en zijn tot in het uiterste zuidelijkste puntje van de everglades gereden. Dit visitor center ,genaamd Flamingocenter, is spijtig genoeg een beetje onderkomen door enkele orkanen die door het gebied getrokken zijn, wat niet van de gewoonte is van de National parkservice want die zijn gewoonlijk piekfijn onderhouden.




 Toen we uit het park reden op weg naar ons volgende hotel gingen de hemelsluizen helemaal open,zo erg dat er echte rivieren ontstonden op de wegen.Het is me een raadsel hoe Florida aan zijn bijnaam ' the sunshine state' is gekomen.:-s


Vlakbij ons hotel is een shoppingmall en nadat we ingecheckt waren zijn we daar nog naar toe gegaan en hebben er nog iets gegeten.dadeland-mall Nu nog even een rustige avond in de hotelkamer om de blog wat bij te werken en wat tv te zien en onze vakantiedag zit er weeral bijna op. 










2 opmerkingen:

  1. Leuk dat jullie onze cachelog nog zijn tegengekomen bij het Hurricane Memorial :)
    Dat hotel op Key Largo ziet er inderdaad heel paradijselijk uit, heerlijk!
    Jammer dat jullie in de Everglades ook niet zoveel dieren zijn tegengekomen. Muggen zaten er in ons geval wel genoeg :( Wellicht spotten jullie vandaag nog wat.
    Die Floridiaanse regenbuien kunnen inderdaad heftig zijn, haha! Hopelijk gaan jullie alleen nog maar zonnige dagen tegemoet.

    Groetjes,
    Bianca

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er toch allemaal leuk uit met uitzondering van de regen (even aan het weer thuis denken) en of het eten er lekker uit ziet moeten we nog effe wachten. Nog veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen