onze belevenissen in Florida

onze belevenissen in Florida

zaterdag 25 oktober 2014

Een paar dagen Orlando

dag 14 en 15

'Time flies when your having fun' en hier in Amerika lijken de klokken dubbel zo hard te lopen. :-)
We zijn nu ondertussen al 2 weken van huis weg en hebben al heel veel gezien en beleeft. Donderdag zijn we bijvoorbeeld naar Spook Hill gereden ,een weg op een heuvel in Lake Wales. Hier zou er een legende zijn over een alligator die doodgeschoten werd door de chef van de indianenstam en die later wraak zou hebben genomen op de voorbijgangers of kan het de chief zijn die zijn land bewaakt, of gewoon gezichtsbedrog?Als je op die weg stilstaat moet je het gevoel krijgen of je rijdt met je auto achteruit de heuvel op. In ieder geval ,op ons had het eigenlijk weinig effect want we bolden inderdaad achteruit maar dan de heuvel af. spook hill



De streek was wel erg mooi en bijlange niet toeristisch en dat kon je merken aan de geocaches die we ondertussen ook deden, want bij sommige was het lang geleden dat ze nog eens gevonden werden.





In de namiddag reden we terug naar Orlando maar deze keer wel iets waar veel toeristen komen. De streek bulkt van shoppingcenters en outletmalls en eentje hebben we hiervan daarna bezocht.
Orlando is ook het centrum van de pretparken en hier kan je gemakkelijk je dagen vullen met enkel naar de verschillende Disneyparken of Universal Studios en al die anderen te gaan. 1 ding hebben ze gemeen ,men kan er de sfeer gaan opsnuiven op bv Downtown Disney of Universal Citywalk zonder entreegeld te betalen . Downtown Disney of  Universal Citywalk Men kan er dan gaan shoppen of eten in de verschillende restaurants, allemaal volgens een bepaald thema. Wij kozen om donderdag avond naar de Universal Boardwalk te gaan en er wat te wandelen en iets te eten. Dezer dagen is heel Amerika in de ban van Halloween en alles is griezelen wat de klok slaat en daar spelen de pretparken natuurlijk goed op in en hadden dus die avond een speciale opening van het gewone pretpark. Dat was goed te merken want je moest je eerst door een joelende massa (meestal tieners)wringen die het pretpark wilden binnengaan. Nadat we gegeten hadden reden we terug naar hotel want ondertussen was het weeral veel te laat geworden , ja ja we blijven geen 20 meer. ;-)
Toen we hier 4 jaar geleden waren hebben we Universal Studios en Seaworld bezocht en dus wilden we gisteren wel eens naar Epcot van Disney gaan. Epcot De inkomtickets konden we in het hotel kopen dus dat was handig en moesten we niet aanschuiven aan de inkom.


Dit is een rustiger park dan al die andere met minder zwier en zwaai toestanden. Het heeft een thema over landen waar je de sfeer kan opsnuiven van uit de verschillende hoeken van de wereld.

Deze periode is er ook een food en winefestival en dan kan je van allerlei typische gerechten proeven,tegen betaling uiteraard. Er is ook een stalletje met Belgische specialiteiten, en waar zijn we in Amerika heel bekend voor? Voor ons bier en onze wafels, maar ze hadden eerst eens wat betere research gedaan want ik ben nog nooit wafels met prei tegengekomen op de kaart van een Belgische cremerie. Het bier had dan weer geen schuim en dat is ook al zo on-Belgisch want een echte Belg moet een flinke col hebben op zijn pint. Maar de Amerikanen werden wild van hetgeen ze proefden en dat is wat hier telt hé. food and wine festival 





Epcot is niet een park zoals een echt pretpark met veel wilde attracties maar eerder een park waar je kan wandelen en uiteraard iets kopen. De atracties die er zijn hebben we voor later op de dag gehouden en waren niet zo erg hevig maar wel heel goed. Dat maakte onze dag wel goed want onze eerste indruk eerder op de dag was er 1 van; meuhm ,toch een beetje spijt van onze 110 $ inkom per persoon,maar het komt misschien doordat wij  geen al te grote pretparkfanaten zijn.




Op vaste dagen in de week  ,waaronder vrijdag,rijden ze met speciale auto's door Old Town Kissimmee en zijn er allerlei optredens. Dit is vlakbij ons hotel en vermits we in Epcott alles gezien hadden stopten we daar ook nog. We hadden geluk want we waren net op tijd om de stoet met voorbijrijdende auto's te bewonderen. Het waren allemaal juweeltjes maar de meesten waren nu Ford Mustangs die kwamen showen,zaterdagavond is het de beurt aan de Hotrodcars en misschien dat we die dan ook nog komen bekijken. Old town carcruise



2 opmerkingen:

  1. Soms wel duur lijkt me, maar als het de moeite is heb je het er graag voor over. En je leeft maar één keer, geniet nog lekker verder, het is jullie toegewenst.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wij hebben dit jaar de pretparken overgeslagen. Ik vond de losse kaarten veel te duur. Alleen als je een pas koopt voor 3 of meer dagen, is het wel te doen. De attracties Mission Space, Soarin en Test Track zijn geweldig. Dat maakt het inderdaad een beetje goed ;)

    BeantwoordenVerwijderen