onze belevenissen in Florida

onze belevenissen in Florida

zondag 12 oktober 2014

Miami-Key West



Dag 2


Onze eerste volledige dag op Amerikaanse bodem hebben we zo een 260 kilometer gereden van Miami naar Key West.In Europese termen mag je dan rekenen op een kleine 3 uurtjes rijden maar als je de eenbaansweg naar Key West moet nemen is je dag al rap gevuld. Nadat we een bezoekje hadden gebracht aan een supermarkt reden we de bekende Highway 1 op tegen een gemiddelde snelheid van nog geen 50 mijl per uur of 80 kilometer bij ons en dat ze hier streng controleren hebben we gezien want er stonden regelmatig wel wat auto’s aan de kant met politie erbij.



Op deze lange weg liggen heel veel geocaches maar om die allemaal op te pikken heb je weken nodig denk ik maar voor enkele zijn we toch gestopt waaronder eentje in het Windley Key Fossil reef.Dit is een state park waar je kan ontdekken dat de Keys eigenlijk een aaneenschakeling zijn van ‘limestone’ of kalksteen en hoe ze die uitgesneden hebben om er onder andere huizen en monumenten te bouwen.Je kon er een paar trails bewandelen maar alvorens je dit ging doen werd je eerst op enkele punten gewezen door de parkranger. Je moest uitkijken voor een bepaalde boom en die zeker niet aanraken want hij was erg giftig,ook leven er diverse spinnen die hun web over het wandelpad weven en waarvan het vrouwtje een doorsnee heeft van een koffiekoek met rozijnen van een gierige bakker en bijtjes die in de grond leven. Windley Key state park 




Op milemarker 77.5 in Islamorada had ik op enkele Amerika forumleden hun reisblog gelezen dat je er tarpons kon gaan voederen (Bedankt hiervoor Sonja en Bianca ). Voor 5.30$ kreeg je een emmertje kleine visjes en vanop de steiger moest je een visje boven het water houden en je had direct al enkele vissen die dit hapje wel lustten. Tarpons zijn geen kleine visjes zoals een haring maar eerder reuze makrelen met uitschieters tot wel 1 meter lang en misschien wel meer. Het was er een erg gezellige bedoening met enkele winkeltjes en een restaurantje met een schitterend uitzicht vanop het terras. Het was al redelijk laat in de namiddag dat we er terug vertrokken zijn en toen moesten we nog een 130 kilometer rijden naar ons hotel.Robbies tarpon feeding 






Toen we daar aankwamen was het nog pokkewarm en hebben we ons nog eventjes verfrist in het zwembad.Key West is beroemd voor zijn zonsondergang maar toen we hier vorige keer waren konden we die niet zien omdat het zo hard regende en het lijkt wel of wij die hier niet mogen meemaken want nu was er een enorme wolk voor de zon,misschien vanavond meer change?
Het allerzuidelijkste punt van de Verenigde staten ligt in Key West en aan dit symbool wil iedereen op de foto natuurlijk, soms is het hier gewoon aanschuiven en omdat het nu niet al te druk was heb ik ook maar even staan poseren.


Duval street is hier de bekendste straat met vele winkeltjes en bars en restaurantjes en allemaal even gezellig en nadat we daar ook mee geflaneerd hebben zoals iedereen hier,werd het tijd om terug naar ons hotel te gaan want de vermoeidheid begon door te wegen en we zijn nog maar aan onze eerste dag vakantie.
 

4 opmerkingen:

  1. Wat ontzettend leuk om al die plekjes te zien waar wij nog maar een paar weekjes geleden zijn geweest! Leuk hè, bij Robbie's Tarpon feeding! Hebben jullie ook nog de cache gevonden bij het Hurricane Memorial?
    Helaas hadden wij ook geen spectaculaire zonsondergang op Key West. Hopelijk lukt het vandaag.
    Heel veel plezier nog!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hmm,

    Ik krijg meteen al heimwee. Super hoor om die plekjes weer te zien. Veel plezier. Wij hebben er daar in ieder geval enorm genoten.

    groetjes,
    Jerry

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Geweldig ! Amuseer jullie ! Enneuh … ik ben n beetje jaloers … dat mag hé ? Enjoy !!!! Groetjes uit flauw België
    Nancy

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Peterke, ik wist niet dat je bang was van een klein visje!
    Veel plezier.
    Groetjes Micheline

    BeantwoordenVerwijderen