onze belevenissen in Florida

onze belevenissen in Florida

donderdag 23 oktober 2014

Savannah-Orlando

Dag 13

Woensdag hadden we een rustige dag met onder andere een autorit van Savannah naar Orlando.Autorijden gaat er hier veel relaxer aan toe met op sommige delen van de brede snelweg een maximumsnelheid van 70 mijl per uur, wat neer komt op een 110 kilometer per uur. Het ging allemaal goed tot we in de buurt van de stad Orlando kwamen , hier is het dikwijls erg druk met lange files tot gevolg.


Het hotel dat we geboekt hadden ligt op een vakantiedomein en toen we er aankwamen zag het er veelbelovend uit, een chique oprijlaan waar je werd tegengehouden door security die je dan weer doorverwees naar de veel verderop gelegen receptie om in te checken. Alles ging vlot en daarna kreeg je  nog een welkomstpakket EN de mededeling dat je op je vertrekdag nog kon gaan genieten van een klein ontbijtbuffetje met de nodige uitleg over dit vakantieresort. Toen begon onze frank een beetje te vallen , wij hebben zo een vermoeden dat dit een soort timesharing toestand is en dat dit daarom een erg goedkope last minute zal geweest zijn. Vermits onze lottowinst van deze week van het werk geen al te groot cijfer was met veel getalletjes , laten we als we hier weggaaan de koffiekoeken toch maar voor wat ze zijn want aan verkoopspraatjes hebben we geen boodschap.
Het vakantiedomein  Mystic Dunes Resort bestaat uit allerlei appartemenstgebouwen met elk een eigen zwembad en is erg mooi aangelegd. De binnenkant is ook mooi maar vertoond hier en daar toch enkele mankementen met onder andere een verluchtingsbuis aan het plafond die dicht gemaakt is met een handdoek.Wie mij een beetje kent weet dat ik een panische angst heb voor slangen en vermits ze hier waarschuwen voor allerlei gespuis dat hier rondloopt en rondkruipt wil ik niet weten wat er uit zo een buis allemaal kan tevoorschijn komen. Het appartementje is voorzien van een kitchenette,salon,badkamer en slaapkamer. Vooral dat laatste is ook iets speciaals, helemaal rondomrond met grote spiegels van vloer tot plafond met een aparte  jaccuzi erbij. Ze moeten hun eigen hier toch wel graag zien rondlopen want ook de living is voorzien van grote spiegels, maar ons geeft het toch eerder een onprettig gevoel. mystic dunes resort




Nadat we ons hadden geinstalleerd in onze tijdelijke woonst en een wasmachine hadden gevuld, zijn we nog naar het zwembad gegaan.

 's Avonds reden we naar Old Town Kissimmee waar er elke woensdag autofreaks hun prachtige wagens komen showen en er gedanst kan worden op de muziek van de plaatselijke bands. Je kan er tussen de oude en minder oude auto's lopen en 1 eigenaar was uitzonderlijk trots want hij ging geen meter van zijn bezit en gaf je ook de nodige uitleg over zijn Studebaker Avanti uit 1963. 





Ondanks dat het er niet druk was ,was de sfeer toch wel gezellig maar ik denk dat het er tijdens vakanties nog gezelliger zou zijn. old town kissimmee
We wisten van enkele jaren geleden dat hier vlakbij  een restaurant is nl Logan's roadhouse, waar je erg goed kan gaan eten en het is er inderdaad nog altijd even lekker. Je kan er nog altijd de bekende pindanoten eten die op de tafels staan,maar nu mag je de pel niet meer op de grond gooien maar moet je ze in een bakje gooien. Een echte aanrader als je van ribs en ander countryfood houdt.
Na dit lekkers reden we terug naar ons stulpje en was het weeral bedtijd. logansroadhouse


2 opmerkingen: