onze belevenissen in Florida

onze belevenissen in Florida

donderdag 16 oktober 2014

Tamiami trail

Dag 7 

We reden vanmorgen redelijk vroeg weg vanuit ons hotel in Miami alhoewel we niet zo erg veel kilometers moesten maken.Wij zijn wel in vakantiestemming maar er zijn natuurlijk heel erg veel mensen die nu moeten werken en dat was ook te merken aan het aantal auto's op de weg.Het heeft even geduurd voor we op de Tamiami trail waren,de weg die Miami ,aan de Atlantische oceaan ,met Tampa .aan de Mexicaanse golf verbindt en die dwars door de Everglades loopt.Het zijn ook deze 2 steden die de trail die naam gegeven heeft : TA-M (pa)- IAMI 


Op deze weg kan je halt houden bij Sharkvalley waar je per fiets of per tram een weg kan volgen van 24 km lang. Wij hebben het trammetje genomen zodat je onderweg nog wat uitleg kreeg van een gids over de fauna en flora.Regelmatig werd er gestopt om ons op een speciale vogel of boom of plant te wijzen maar spijtig genoeg zijn we maar enkele alligators tegengekomen.In de helft van de route kon je een uitkijktoren opwandelen waarvan je een prachtig overzicht had over de uitgestrekte Everglades.






Volgens de gids hadden wij het verkeerde seizoen gekozen om de Everglades te bezoeken want het is nu het nat seizoen en dat wil zeggen dat er erg veel water is , dus ook een heel groot gebied waar de dieren zich kunnen verspreiden.Pech voor ons dus maar gelukkig zijn we ze nog op andere plaatsen tegengekomen langs de Tamiamitrail . 




Op deze weg naar de westkust kwamen we ook nog het kleinste postkantoor van de Usa tegen,een klein houten huisje waar 1 loketbediende juist inpastte achter een balietje.




Ons hotel is in Naples,een mooie badplaats maar alvorens naar daar te rijden hebben we eerst een omweggetje gemaakt via San Marco island. Dit schiereiland is duidelijk voor de meer begoede medemens onder ons want het ene huis was al groter dan het andere en het liefst heb je er ook nog een chique boot in je achtertuin liggen op het kanaal.
Niet alleen San Marco is voor de rijken ook in Naples vergaapt men zich aan mansions waarvan sommigen zelfs uitkomen op het strand.



Rond 7u zou de zon ondergaan en zoals velen hier zijn we ook de pier opgewandeld om hier naar te gaan kijken.Een Amerikaan is voor alles even enthousiast , zelfs voor een zon die in de zee zakt geven ze hier een applaus. 




We moesten nog avondeten en kozen deze keer voor een Cheese Cake Factory omdat ik al heel veel positieve ervaringen had gelezen over deze restaurantketen op het Amerika forum. De menukaart is zo uitgebreid dat je heel moeilijk kan kiezen want het klinkt allemaal even goed en we hebben het ons zeker niet beklaagd want het was er superlekker.Nadien terug naar het hotel ,dit verslagje intikken en hup ons bed in want morgen is er weer een dag.

5 opmerkingen:

  1. Ik vraag altijd of Yves voor mij een stuk taart van de Cheese Cake Factory meebrengt, ze bezorgen namelijk nog niet in Nederland. Maar zoals altijd weigert hij het mee te brengen. Blij te horen dat het jullie gesmaakt heeft.

    Groetjes van Micheline

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De gids van het trammetje vertelde ons een paar weken geleden hetzelfde. En als er wat te zien was, reden ze er met een rot vaart voorbij! Best jammer als je zoveel geld hebt betaald voor de rit... Gelukkig hebben jullie toch nog wat alligators kunnen zien langs de Tamiami Trail.
    Wat een mooie zonsondergang vanaf de Naples Pier!
    Leuk dat jullie ook naar de Cheesecake Factory zijn geweest daar. Alles wat daar op het menu staat is heerlijk!

    Veel plezier weer!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan hebben wij wat meer geluk gehad met de tramrit want de chauffeur keek zijn ogen uit en stopte bij het minste waarvan hij dacht iets gespot te hebben. Groetjes

      Verwijderen
  3. Weer heel mooie foto's, ik voel de zon bijna tot hier :):):)

    BeantwoordenVerwijderen